Net over de Nederlands/Duitse grens ligt het plaatsje Emmerich am Rhein, de thuishaven van Embricana Freizeit- und Sport GmbH. Deze zwem en sauna accommodatie bevat een indoor wedstrijdbad van 25 meter met springtoren, een recreatie bad met whirlpool en grotten en een buitenzwembad met extra brede glijbaan.

 960 x 360 Embricana

Forse besparing op (energie)kosten

WaterVision heeft de gehele accommodatie voorzien LED verlichting, voor zowel boven- als onderwater. De nieuwe LED verlichting zorgt voor een forse besparing op energie(kosten) en werd er een mooie subsidie van de overheid binnengehaald. Bovendien zorgt de LED verlichting voor een fantastische sfeer in een vriendelijke ambiance. Hieronder ziet u de metamorfose die het zitgedeelte heeft ondergaan.

vorher nacher NL

Ieder gewenst effect

Onder water zijn in het wedstrijdbad WV19 ColorWave onderwaterschijnwerpers gebruikt van 160 watt. Deze schijnwerpers worden achter een glasvenster geplaatst en zorgen voor een prachtig verlicht zwembad dat door de kleurenwisselaars het water iedere gewenste kleur kan geven. Het samenspel met de bovenwaterverlichting maakt de beleving compleet. De CrystalColor5&7 bovenwater LED spots hebben een vermogen van 17 respectievelijk 48 watt en zijn uitgevoerd in de kleur ‘Sunset Noon’ die zorgt voor een warme sfeer.

960 x 360 Embricana 2

De prachtige airbrush wandtekening boven het wedstrijdbad wordt aangelicht met een speciaal samengestelde lichtkleur die er voor zorgt dat de verschillende pigmenten van de wandtekening geaccentueerd worden en daardoor ogenschijnlijk uit de muur springen.

960 x 360 Embricana 3

Het recreatiebad is onderwater uitgerust met LED onderwaterschijnwerpers achter venster van het type WV17. Deze zijn tevens voorzien van kleurenwisselaars en uitgerust met 80 watt vermogen. Aan het plafond zijn de grote lichtbollen (zie onder) vervangen door CrystalColorLED spots die vakkundig gemonteerd en weggewerkt zijn in het balkenplafond. Dit geeft het recreatiegedeelte een serene uitstraling.

vorher nacher NL2

Het trappenhuis naar de 86 meter lange glijbaan en de opvangbak van de glijbaan zijn ook uitgerust met kleurwisselende CrystalColor LED spots. Dit geeft de glijbaan een speels effect. Klik op de video’s hieronder om de kleurwisseling te zien.

In de badmeester post is een bedienpaneel geïnstalleerd waarmee met duidelijk knoppen de basis functies worden gekozen. De belangrijkste functie is automatisch. Het systeem bepaalt dan zelf op basis van het tijdstip en de dag welke lichtscènes worden geactiveerd. Kiest men wit, dan is dat de poetsverlichting. De scènes 1 t/m 3 zijn in dit geval geprogrammeerd om van de glijbaan een spektakel te maken, voor zowel de jonge kinderen (scène 1) als ook de wilde pubers (scene 3). Voor iedere doelgroep is er een scène. Met één druk op de knop de sfeer kan worden aangepast aan het tijdstip op de dag, de tijd van het jaar of het thema.