In de continue zoektocht naar een optimaal lichtbeeld, zijn alle onderdelen van de NanoPower 2016 serie weer verder getuned. De verbetering van de NanoPower 2016 serie behelst niet alleen het hogere rendement van de modernste LEDs, maar ook verhoging van de levensverwachting en betere bescherming tegen onvoorziene invloeden van buitenaf.

 

De WaterVision NanoPower 2016 serie: de nieuwste generatie LED-onderwaterverlichting

Ontwikkelingen op het gebied van LED-verlichting gaan razendsnel. In circa zes jaar tijd is de lumen/watt-verhouding ongeveer verdrievoudigd. In de praktijk kan nu een lichtbeeld worden verkregen met een 20 watt NanoPower lamp, waar destijds een 60 watt NanoPower lamp voor nodig was. Een voorbeeld is het Seilerseebad in Iserlohn (zie foto hieronder), waar een bassin van 33x25m met slechts tien (!) NanoPower lampen van 80 watt is uitgelicht. Ter vergelijking: deze tien lampen vervingen dertig halogeenlampen van 200 watt.

Iserlohn2 960x360

Niet alleen de LEDs zelf zijn verbeterd: in de continue zoektocht naar een optimaal lichtbeeld zijn alle onderdelen van de WaterVision lampen verder doorontwikkeld. Dit geldt voor samenstelling van de LED-engine tot de ‘water seal’ van de kabelconnectie. Nieuw te bouwen zwembaden en bestaande baden die aan renovatie toe zijn zullen het meest profiteren van de kwaliteiten van de NanoPower 2016 serie.

Manipulatie van licht

nanopower grafiek 400pxDe verbetering van de NanoPower 2016 serie is niet alleen dankzij het hogere rendement van de modernste LEDs, maar ook dankzij manipiulatie van licht­karakteris­tieken. Verschillende lichtkleuren hebben immers verschillende effecten. Het streven is: zoveel mogelijk licht ‘in het bad’ te houden en het wáter te kleuren, niet de zwemmers. Jos van Gennip, accommodatie­manager van De Tongelreep in Eindhoven, zegt daarover: “Het licht van de WaterVision-lampen straalt ver door het water en reflec­teert tegen de wanden, zodat het zwembad egaal wordt verlicht. Opvallend is dat de zwemmers onder water beter zichtbaar zijn en dat is heel prettig voor de toezicht­houders”.

Zien is geloven

Omdat niets zo overtuigend werkt als de praktijk, beschikt WaterVision over demo-installaties waarmee het effect in uw eigen zwembaden kan worden getoond. Ook is het mogelijk om een referentiebezoek bij een ver­ge­lijk­baar zwembad te regelen. Laat u inspi­reren door een demonstratie of kijk voor meer infor­matie op deze website. Het complete gamma aan onder- en bovenwaterverlichting en vele cases van toon­aangevende zwembaden in Noordwest-Europa vindt u hier terug.