De Blauwe Golf  is duurzamer dan ooit! Tijdens een renovatie van zijn de oude 300Watt halogeenlampen vervangen door 30Watt LED onderwaterverlichting van WaterVision. Dat is een enorme besparing.De Blauwe Golf is een groot zwembadcomplex en heeft o.a. een subtropisch zwemparadijs met een recreatiebad met vier whirlpools, een golfslagbad met glijbaan en een waterkreek.

Energiezuinig en minder onderhoud

In het water van het recreatiebad bevonden zich ouderwetse halogeenlampen. "Dat vreet energie. We vinden dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben, en mede daarom hebben we gekozen voor de toepassing van LED-verlichting. Je kunt er heel veel sfeer mee creëren én het is veel energiezuiniger dan de oude lampen." LED-lampen gaan bovendien veel langer mee dan halogeenverlichting. We hadden een duiker die de onderwater reparaties uitvoerde. Het vervangen was altijd enorm veel werk." "LED verlichting moet veel minder vaak worden vervangen dan halogeenlampen. Ook dat is een groot voordeel dat scheelt enorm in onderhoud".

Sfeervolle LED zwembadverlichting

In het subtropisch zwemparadijs worden de kunstplanten verlicht door LED spots in de lichtkleur SunSet. Hierdoor ziet het er allemaal wat echter uit er wordt er veel sfeer gecreeerd in het bad. De bezoekers zijn heel enthousiast over het eindresultaat.

De 140 lichtbollen in de koepel van zwembad de Blauwe Golf in Leeuwarden zijn vervangen door zes LED-spots

Vanuit de badmeesterpost kan de koepel prachtig worden belicht in diverse kleuren. Het water van het recreatiebad in het subtropisch zwemparadijs heeft een mediterraan blauwe kleur. "We hebben gekozen voor LED-verlichting van WaterVision. Hun lampen steken er met kop en schouders bovenuit"."We zijn heel tevreden over het resultaat," aldus zwembadcoördinator Arnold van Oostrum.

Veiligheid 

"Bij het vervangen van de oude verlichting is er uitgegaan van een ideaalplaatje waarbij sfeer en veiligheid voorop staan. Door de LED onderwaterverlichting is er een beter zicht in het bassin zelf. De spiegeling wordt doorbroken doordat de zwemmers van onderaf goed worden verlicht. De oude halogeenlampen verspreidden een bundel licht. Daardoor ontstonden ook donkere hoeken. Door de zwembadverlichting is alles nu gelijkmatig verlicht", zegt Van Oostrum.

 

Blauwe golf palm 310x310Blauwe Golf rood 310x310Blauwe Golf - Voor