LED verlichting zorgt voor klanttevredenheid

Het klassieke zwembad, dat al 20 jaar in gebruik is heeft met een relatief lage investering in LED zwembadverlichting een spectaculaire metamorfose ondergaan.Het doel van deze investering is het opnieuw bereiken van de verschillende doelgroepen van het zwembad om zo de klanttevredenheid en de bezoekersaantallen te stabiliseren of zelfs te verhogen.

Spectaculaire kleurenwisselingen met LED zwembadverlichting

De maatregelen die genomen zijn is het verlichten van het complete plafond boven het zwembad (25 x 12,5 meter) en de koepel boven de duiktoren, door gebruik te maken van kleurenwisselende RGBW LED spots van het type ColorMotion RGBW - 50Watt. Deze waterdichte (IP68) en chloorbestendige LED spots kunnen door middel van DMX aansturing iedere gewenste lichtscene afspelen in alle kleuren van de regenboog.

Voor onder water is gekozen voor de krachtige achter glasvenster LED onderwaterschijnwerpers, type WV19-RGBW en de WV15-RGBW onderwaterschijnwerpers die in de zwembadwand zijn ingebouwd. Door te kiezen voor de RGBW variant van LED schijnwerpers, kunnen naast wit licht, verschillende kleurtemperaturen worden ingesteld. Net als de LED spots boven het water kunnen de LED onderwaterschijnwerpers middels DMX aansturing verschillende lichtscenes afspelen en zo het water verkleuren.

Verhogen van de attractiviteit en reduceren van energieverbruik

"De samenwerking tussen Bad Buchholz en  Watervision is een geslaagd voorbeeld van de verhoging van de attractiviteit van het 20 jaar oude zwembad zonder grote verbouwingsmaatregelen. Door de energiebesparing die de overstap naar duurzame LED zwembadverlichting oplevert, wordt de investering in de WaterVision LED zwembadverlichting gerechtvaardigd" - Dhr. Wurlitzer, zwembadmanager.

Buchholz paars 310x310Buchholz duikplank geel 310x310Buchholz rose 310x310