Onlangs is de nieuwe LED zwembadverlichting geïnstalleerd. Met behulp van de CrystalColor LED spots wordt vooral 's avonds een bijzondere sfeer gecreëerd. Zo worden de speelobjecten, het peuterbad en de whirlpool met verschillende vaste lichtkleuren beschenen, wat de kleurbeleving heel intens maakt. Boven het recreatiebad wordt het plafond verlicht met kleurwisselende RGBW LED spots. Verder worden het terras en de perrons sfeervol verlicht.

Lichtshow visualiseert highscore op Mosquito slide

Wanneer er een highscore op de spectaculaire Mosquito slide wordt behaald, worden de standaard ingestelde lichtscenes onderbroken en start er tijdelijk een spetterende lichtshow om de highscore te visualiseren. De realisatie van deze technische koppeling tussen de glijbaan en de lichtaansturing is tot stand gekomen door onze samenwerking met installateur Van Dorp en glijbaanleverancier Van Egdom. Watervision heeft hier maatwerk software geleverd om de koppeling mogelijk te maken.

Upgrade LED schijnwerpers van blauw naar wit licht

Om de balans tussen de boven en onderwater verlichting te optimaliseren ondergaan de bestaande mediteraanblauwe WV15 LED schijnwerpers een upgrade naar een bright white uitvoering. Hierbij maakt Bad Hesselingen gebruik van de nieuwe upgrade mogelijkheid waarbij de LED module van bestaande lampen wordt vervangen.

Doel van de overstap naar LED verlichting was:

  • Energie besparen
  • Onderhoud beperken
  • Attractiewaarde van het bad verbeteren

In combinatie met de levering van de Mosquito slide is dit een groot succes, aldus Dhr. Bouma – zwembadmanager Bad Hesselingen

Toepassing LED spots in zwemaccommodatie

Badmeesterspost in het licht

Op speciaal verzoek is de badmeesterspost flink uitgelicht in de lichtkleur warm wit. Dit om het gezag van de badmeester te accentueren. Zodra deze fluit, kunnen de zwemmers nu duidelijk zien waar dat vandaan komt. De LED spots zijn zo geïnstalleerd dat de badmeester zelf geen lichthinder ondervindt.

Boven het wedstrijdbad zijn CC7 spots die de plafondpanelen projecteren. Dit dient als kleuraccent om de sfeer in het bad beter tot 1 geheel te maken. Boven het recreatiebad is een aantal CC5 RGBW spots geplaatst welke een kleuraccent tegen het witte dak projecteren. Beide kleurwisselende zones zijn afzonderlijk bestuurbaar. De ingestelde lichtscenes worden bij een highscore van de Mosquito Slide tijdelijk overruled door een spetterend flitslicht in verschillende kleuren om de hightscore te visualiseren.

Boven het terras zijn de speciale CC7 plafondinbouw armaturen geïnstalleerd. De speeltoestellen worden in vaste kleuren verlicht in Sunset, Purple en Amber kleuren, hierdoor komen de gebruikte materiaalkleuren zeer goed tot uiting. Het bubbelbad, het peuterbad, de badinloop naar het buitenbad en de glijbaan opvangbak en het trappenhuis worden verlicht met behulp van  CC5 spots  in de lichtkleur Mediterraan blauw.

In het buitenbad zijn 7 stuks halogeen schijnwerpers vervangen voor 5 stuks WV15 Mediterraan blauwe LED schijnwerpers.

Bekijk hier een filmpje over de duurzaamheid van Bad Hesselingen.

Bad Hesselingen Perron 310x310Bad Hesselingen 310x310Bad Hesselingen traktor310x310