Functionele verlichting

De CrystalColor serie LED lampen wordt gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen. Doordat de LED lampen hermetisch afgesloten zijn kunnen ze uitstekend ingezet worden in natte ruimtes, zoals zwembaden, sauna’s en fonteinen. Daarbij zijn ze ideaal geschikt voor het verlichten van gevels van gebouwen, bruggen en tunnels. Voor onder andere wedstrijdbaden en sporthallen heeft WaterVision pasklare en bewezen oplossingen voorhanden.

header product paginas

Sfeervolle verlichting

De CrystalColor serie maakt het mogelijk om een maximale sfeerbeleving te creëren. De diversiteit aan lichtkleuren en kleurovergangen zorgen voor een totale harmonie tussen functionaliteit en sfeerbeleving.

Universeel inzetbaar

Altijd licht op de plaats waar u het wilt! In uw lichtontwerp wilt u zich concentreren op de plaats waar het licht moet zijn en niet op de plaats waar het armatuur gemonteerd moet worden. Door de diversiteit aan lenzen, op- en inbouwframes en de hoge lichtopbrengst van de CrystalColor serie is er altijd een geschikte plaats. Het armatuur wordt geleverd met diverse op- en inbouwmogelijkheden, waaronder vlakke montage voor  bijvoorbeeld in het plafond.

Goed voor mens, milieu en de portemonnee

Duurzaamheid is een belangrijk begrip bij WaterVision. Dat betekent onder andere: uiterst spaarzaam omgaan met materialen. Zo hebben de robuuste armaturen van de CrystalColor serie al vanaf dag één hetzelfde tijdloze design en zijn ontwikkeld voor hergebruik. Niet alleen is dat goed voor mens en milieu, maar ook nog eens voor de portemonnee.

Veilig en gemakkelijk te installeren

De CrystalColor serie heeft een ingebouwde LED driver en kan op de meeste 24 Volt grids worden aangesloten. De lamp is voorzien van diverse slimme beveiligingen en gestandaardiseerde aansluitingen.

Ieder gewenst effect

De CrystalColor lampen zijn verkrijgbaar in alle kleuren. Dat wil zeggen: alle kleuren uit het RGB spectrum, aangevuld met zogenaamde ‘briljant’ kleuren. (zie uitleg hieronder). Voor uw gemak hebben we de meest gebruikte kleuren als standaard in het assortiment genomen. De ColorMotion uitvoering is voorzien van een kleurenwisselaar die traploos ieder gewenst effect kan produceren. De activering van de  voorgeprogrammeerde lichtscènes vindt plaats via het ColorComposer bedieningspaneel. Op deze manier kan de verlichting worden afgestemd op de activiteit, de tijd van het jaar, de tijd op de dag, de stemming…

Briljant kleuren

RGB kleuren bestaan uit een samenstelling van de drie primaire kleuren: Rood(R), Groen(G) en Blauw(B). Hiermee kunnen alle kleuren samengesteld worden. Briljant kleuren zijn zuivere kleuren die niet samengesteld zijn uit RGB, maar een vaste waarde hebben (uitgedrukt in nanometer). Doordat deze kleuren met dezelfde golflengte worden uitgezonden als het pigment van de omgeving wordt de weerkaatsingsgraad verbeterd. hierdoor zien de kleuren en stralender uit.

De grafiek hiernaast geeft op de buitenste lijn de briljant kleuren weer in nanometer. De kleuren binnen de lijn geven de RGB mengkleuren weer. Tevens geven de getallen in het midden van de grafiek de kleur weer in Kelvin (3000K en 6000K). Dit getal in het kleurenspectrum geeft aan welke kleur een zogenaamde ‘black-body’ aanneemt bij een verhitting naar deze bepaalde temperatuur.

Briljantkleuren

De afmetingen

Afmetingen

Artikellijst CC5 en CC7

Artikelen NL

Artikellijst CC5-4

 artikelen CC5 4 NL

Uitgangspunten

  • De aangegeven lumenwaarden zijn de maximale waarden van de LED engine (inclusief primaire lens) zonder verliezen van de toe te passen secundaire optieken en spanningsomvormers. Deze dienen te worden verrekend. De wattages kunnen ca. 10% afwijken van de opgegeven waarden.
  • De lumenwaarde van een aantal kleuren kan bij metingen in de praktijk lager uitvallen dan de toeschouwer het beleefd. Dit komt doordat de lumenmeters niet het volledige spectrum aan licht meten, maar worden beperkt door een aantal kleurbereiken waarop gemeten wordt. Door interpolatie wordt de lumenwaarde berekend

Technische specificaties CC5 & CC7

 Crystalcolor verzamel

Bedrijfsspanning 24Vdc
LED-driver Geïntegreerd in lamphuis
Vermogens CrystalColor 5: 48 Watt
CrystalColor 7: 17 Watt
Toepassing Zwembaden, sauna’s, fonteinen, bruggen, gevels, in de ruimtevaart, wagens, vaartuigen, hijskranen,
sluizen, land- en tuinbouw en in industriële toepassingen.
Dimbaar Optioneel 
Materiaal Massief aluminium met slagvast polycarbonaat lichtvenster (8mm)
Beschermingsklasse IP68
Afmetingen (LxBxH) CC 5: 151mm x 94mm x 58mm
CC 7: 90mm x 55mm x 55mm
Optieken 12°, 30°, 50°, 80°, 160°, elliptisch 50°x12°
Ophanging - Montagebeugel (standaard),
- Plafond inbouwframe
- Voetplaat
Land van herkomst Nederland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aansluitschema’s

Aansluitschemas