Zo worden de speelobjecten, het peuterbad en de whirlpool met verschillende vaste lichtkleuren beschenen, wat de kleurbeleving heel intens maakt. Boven het recreatiebad wordt het plafond verlicht met kleurwisselende RGBW LED spots. Verder worden het terras en de perrons sfeervol verlicht.

Lichtshow

Wanneer er een highscore op de spectaculaire Mosquito slide wordt behaald, worden de standaard ingestelde lichtscenes onderbroken en start er tijdelijk een spetterende lichtshow om de highscore te visualiseren. De realisatie van deze technische koppeling tussen de glijbaan en de lichtaansturing is tot stand gekomen door de samenwerking met installateur Van Dorp en glijbaanleverancier Van Egdom. Watervision heeft hier maatwerk software geleverd om de koppeling mogelijk te maken.

Upgrade LED schijnwerpers van blauw naar wit licht

Om de balans tussen de boven en onderwater verlichting te optimaliseren ondergaan de bestaande mediteraanblauwe WV15 LED schijnwerpers een upgrade naar een bright white uitvoering. Hierbij maakt Bad Hesselingen gebruik van de nieuwe upgrade mogelijkheid waarbij de LED module van bestaande lampen wordt vervangen.

Doel van de overstap naar LED verlichting was:

  • Energie besparen
  • Onderhoud beperken
  • Attractiewaarde van het bad verbeteren

In combinatie met de oplevering van de Mosquito slide is dit een groot succes, aldus Dhr. Bouma – zwembadmanager Bad Hesselingen

Lees meer over de invulling van de LED verlichting in deze zwemaccommodatie...