Plopsaqua, De Panne

Plopsaland is een themapark van Studio 100 in de Belgische plaats De Panne, aan de Noordzeekust en vlakbij de Franse grens. Het themapark maakt onderdeel uit van de Plopsa-groep en is vernoemd naar de verschillende kinderprogramma’s van Studio 100. Het park opende als Meli-Park in 1935 haar deuren en werd in 2000 omgedoopt tot ‘Plopsaland De Panne’.
In het park zijn diverse attracties, restaurants en theaters te vinden. Er is zelf een hotel aanwezig. Daarnaast is op het terrein ‘Plopsaqua’ te vinden. Plopsaqua is een waterpark van 4000m2 dat op 22 maart 2015 haar deuren opende en volledig gethematiseerd is in een winterse ‘Wickie de Viking’ stijl.

Een warme ervaring in een winterse omgeving

WaterVision heeft zowel het 25 meter bad voorzien van onderwaterverlichting uit de succesvolle WV15 serie als ook de andere drie zwembaden. Daarnaast heeft WaterVision CrystalColor lampen gebruikt om boven water de Wickie de Viking thematiek te ondersteunen en de juiste winterse sfeerbeleving te creëren. Het uiteindelijke doel was om met deze scenografische verlichting de bezoekers in een winterse omgeving een warme ervaring te geven.

960x360 plaatjes