Gekleurd LED licht zorgt voor gewenste sfeer

In de sauna- en wellness wereld speelt beleving en ontspanning een cruciale rol. Gekleurde LED verlichting staat in deze branche dan ook sterk in de belangstelling. Met gekleurd licht kunnen we niet alleen sfeer maken maar ook de gemoedstoestand van personen beïnvloeden.

Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de exacte invloed van specifieke kleuren op de mens. Voor het creëren van sfeer en het beïnvloeden van emoties is LED licht bijzonder geschikt. Dit komt voornamelijk door de veelzijdige toepassingsmogelijkheden en het gemak waarmee lichtkleuren kunnen worden aangepast. 

Typische eisen LED saunaverlichting

Aan de LED armaturen die in saunaomgevingen worden ingezet, moeten hoge eisen worden gesteld. De LED armaturen dienen bijvoorbeeld geschikt te zijn voor gebruik in vochtige ruimtes, dus 100% lucht- en waterdicht. Daarnaast moeten de armaturen goed bestand zijn tegen hogere temperaturen.

Bijpassend kleurenprogramma en kleurentherapie

Wij beschikken over ruime ervaring binnen de saunabranche. We werken intensief samen met klanten om nieuwe toepassingen en producten te realiseren. Een leuk voorbeeld hiervan is een speciaal kleurenwisselsysteem voor opgietsauna's waarbij men bij een opgietsessie met verschilllende geuren een aantal bijpassende kleurprogramma's kan activeren. Of een geoptimaliseerde lichtscene voor een sauna met kleurentherapie.

Fitland sauna 1 310x310 Fitland sauna 310x310Fitland zoutschaal bij douches 310x310