Hoeveel lampen heb ik nodig om een zwembad goed te verlichten?

Anders dan bij bovenwater verlichting stelt de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) geen eisen aan de minimale lichtopbrengst van onderwaterverlichting. Dat geeft ruimte voor zwembadhouders, architecten, installateurs en gemeentes om zelf te bepalen hoeveel lampen er moeten komen onder water. Maar hoeveel lampen heb je nou nodig om een zwembad goed te verlichten? Een goede vraag waarbij het antwoord afhankelijk is van diverse factoren. Onderdelen die hierin een rol spelen zijn bijvoorbeeld; het formaat of de vorm van het zwembad, het materiaal of de kleur van de zwembadwand of bodem, de lichtopbrengst van de lamp of gewoonweg de sfeerbeleving of identiteit die gecreëerd wenst te worden.

Voor iedere situatie de beste lamp.

WaterVision biedt twee typen onderwater LED lampen aan:

1. De Kelvin onderwaterlamp

In de Kelvin onderwaterlamp zijn 'industrie standaard' witte LED’s verwerkt, waarvan alle waarden – lumen, Watt en Kelvin - bekend en meetbaar zijn. De lamp is bij uitstek geschikt om een goede vergelijking te maken met andere lampen in de markt op basis van technische specificaties.

2. De NanoPower onderwaterlamp

Deze lampen zijn verkrijgbaar in Bright White en Mediterranean Blue. Deze verlichting laat zich, op basis van specificatie, slecht vergelijken met de Kelvin verlichting. Dit komt doordat de lumen waarden, die gemeten worden met de gangbare standaard lichtmetingen, geen representatief beeld geven. Wij zeggen dan ook: zien is geloven! Overtuig uzelf van de unieke zichtbaarheid van de zwemmers, de verdeling en het bereik van het licht, de rust die u ervaart als u langdurig waakt over de zwemmers, het “feel good” gevoel. Ook kunnen wij u in contact brengen met andere gebruikers, zodat u ervaringen kunt uitwisselen.

Via onderstaande links kunt u standaard vergelijkbare configuraties downloaden:

 Zwembadmaat  
 25 meter bij 16 meter bad  Ga naar
 25 meter bij 21 meter bad  Ga naar
 50 meter bij 25 meter bad  Ga naar

 

Voorwaarden:

  1. Bij onderstaande configuraties is uitgegaan van een badwand en bodem met een harde geglazuurde tegel in hoofdzakelijk een witte tint.
  2. De lampen worden gebruikt in gechloreerd helder zwemwater of helder zeewater of zoutwater.

Zwembadconfiguratie 25x16Zwembadconfiguratie 25x21

 

Zwembadconfiguratie 50x25