Wat is NanoPower®?

Dit is NanoPower®

NanoPower® is een exclusief geregistreerd merk van WaterVision en is het summum van LED-techniek. Bij NanoPower wordt een zo hoog mogelijke licht/energie efficiëntie nagestreefd. Daarnaast wordt er gestreefd naar een geoptimaliseerd lichtbeeld dat resulteert in een beter zicht op de zwemmers. Veiligheid in het water is immers uiterst belangrijk. In de praktijk kunnen grotere zwembaden met substantieel minder lampen worden verlicht. Deze extra besparing wordt zeer gewaardeerd door onze klanten.

Geoptimaliseerd lichtbeeld met NanoPower®

Veiligheid in zwembaden is van het grootste belang en een ongeluk zit meestal in een klein hoekje. Goede onderwaterverlichting is daarbij essentieel en maakt het leven van een badmeester een stuk gemakkelijker. NanoPower® doet daar nog een schepje bovenop door te streven naar een hoger contrast van zwemmers onder water, de zwembadwand en -bodem. Bij de Mediterranean Blue kleur komt dit effect het beste tot zijn recht.

"Zelfs in het diepste deel van het sportbad zijn zwemmers boven verwachting goed zichtbaar.”

Pieter Bax, Teammanager afdeling Sportbedrijf Gemeente Tilburg

960x360 Wat is NanoPower

Een NanoPower® onderwaterlamp van slechts 20 watt kan een 300 watt PAR gloeilamp vervangen. Dat is niet alleen veel beter voor het milieu, maar bespaart dus ook ruim 93% aan energie(kosten). (300 watt - 20 watt)/(300 watt)=93,3% besparing! Met NanoPower® onderwaterlampen van 60 watt kan in de regel een volledig zwembad met de helft van het gebruikelijke aantal schijnwerpers worden uitgelicht.

“Ik sta versteld van het resultaat. “Ik had nooit gedacht dat we met slechts 8 lampen het volledige bad konden uitlichten, maar WaterVision heeft ons overtuigd.”
Jeroen Freriksen, Technisch beheerder Zwembad het Ravijn

Hoeveel beter de lichtkarakteristieken van de NanoPower® onderwaterlampen zijn is moeilijk te kwantificeren, maar wel eenvoudig kwalitatief te representeren door middel van onderstaande grafiek.

600 x 233 Licht karakteristieken

De NanoPower® kleuren

De NanoPowe®-onderwaterlampen zijn beschikbaar in 3 kleuren, te weten: Mediterranean Blue, Bright White en Spring White. Deze relatief witte kleuren zorgen voor verschillende effecten en verschillende sfeerbelevingen. Advies over welke kleur het beste past in welke type zwembad, vindt u hieronder:

960x203 Lichtadvies

Zo valt op dat de ‘Spring White’ bij uitstek geschikt is voor buiten zwembaden. Dat komt doordat de samenstelling van het licht is geoptimaliseerd voor buiten gebruik in de avond. Ook wordt rekening gehouden met de kleur van de omgeving. Kan je deze kleur ook binnen gebruiken? Het antwoord daarop is: “Ja”, echter zijn hier enkele risico's aan verbonden door mogelijke neveneffecten.

Het NanoPower®-effect

NanoPower® komt het beste tot zijn recht over grotere afstanden. In de regel over afstanden groter dan 7 meter. Als vuistregel geldt dit voor zwembaden die groter zijn dan 100m2. Kenmerkend voor het NanoPower®-effect is dat wanneer twee lampen tegenover elkaar schijnen, het midden van het bad het meest intens verlicht is. Dit komt doordat de schijnwerpers de overkant verlichten. Onderstaande foto illustreert het NanoPower®-effect.

960x360 Wat is NanoPower2

Onderstaande video laat het NanoPower®-effect zien. Hierbij wordt een onderwaterlamp uit het water gehaald, zodat deze boven het water schijnt en vervolgens wordt de lamp weer onder het water gedaan. Het resultaat is verbluffend. Oordeel zelf!