“De WV15 ColorWave LED onderwaterschijnwerpers"

De WV15 ColorWave onderwaterschijnwerper geeft kleur aan uw zwembad

De WV15 ColorWave LED onderwaterschijnwerpers worden ingezet om zwembadaccommodaties een spectaculaire uitstraling te geven en zwemmers een prettige en veilige zwembeleving te bieden. De verlichting creëert de juiste sfeer bij de juiste activiteit door vaste kleuren of kleurwisseling mogelijk te maken; snel wisselend op de beat of langzaam continu verlopend van kleur, opwindend of juist rustgevend. Met de WaterVision kleurenwisselaars is alles mogelijk. Uw zwembad kan van het ene op het andere moment een compleet andere uitstraling krijgen en worden aangepast aan de doelgroep, de activiteit, het thema, het tijdstip op de dag, de tijd van het jaar...........

Header ColorWave

Duurzame besparing

Het tijdloze en kenmerkende design van de WV15 armaturen is sinds 2004 onveranderd en ongeëvenaard. Vervanging en het upgraden van de lampen kan gemakkelijk worden gedaan, aangezien alle LED engines tot 200 Watt in dezelfde behuizing passen. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook aanzienlijk in de kosten. Daarbij is het armatuur onverslijtbaar en kan worden hergebruikt en levert een aanzienlijke bijdrage aan het behoud van het milieu.

Snel terugverdiend

Als de overstap van halogeenverlichting naar de WV15 ColorWave ACC serie gemaakt wordt, dan is de investering in de regel binnen twee jaar terugverdiend. Een LED lamp van 60 Watt vervangt doorgaans een 300 Watt halogeen lamp en bespaart hiermee 80% aan energiekosten. Tevens bespaart u door de langere levensduur op installatie en vervangingskosten. Wilt u weten hoeveel u kunt besparen? Neem contact met ons op en wij rekenen het uit voor uw situatie.

Levendige kleuren met het ACC®

Met Autonoom Color Control® (ACC), biedt WaterVision een nieuwe krachtige light engine die het zwembadwater effectief iedere gewenste kleur van de regenboog kan geven. Hiervoor worden naast de RGB-kleuren (Rood, Groen, Blauw) ook tussenkleuren toegepast, zoals onder andere amber en oranje. Die tussenkleuren worden automatisch aangestuurd met het x-kanaal.

Maximaal vermogen

ACC benut het maximale vermogen van de kleurenlamp. Wanneer bijvoorbeeld wit licht gecreëerd moet worden, zullen alle LEDs, die een bijdrage leveren aan het witte licht worden ingezet en niet enkel het W kanaal. Dit betekent automatisch dat er op twee kanalen wit licht gecreëerd wordt met een uitzonderlijk resultaat als gevolg.

De ‘x’ bij de RGBxW® zorgt er autonoom voor dat het lichtbeeld optimaal versterkt wordt en dat de kleuren beter worden weergegeven onder water. Hierdoor komen de kleuren nog beter tot hun recht en wordt het zelfs mogelijk om ‘onmogelijk rood’ te maken.


.

160x256 ACC

"Door de bijzondere samenstelling van de LED's in de LED-engine, is de ColorWave onderwaterschijnwerpers in staat om de kleur die 'onmogelijk rood’ wordt genoemd te bereiken" Frans Breeuwer, de Duikerdel, Noord Scharwoude

Rust en beleving door continu traploos kleurenverloop

De RGBxW ColorWave serie 2019 met ACC bevat lichtscenes die traploos, (zonder dat men het waarneemt) van kleur kunnen veranderen. Hiermee bedoelen we, dat de kleur in korte tijd zo weinig verandert dat dit niet bewust waarneembaar is. Na een wat langere periode is er wel een duidelijk kleurverschil te zien ten opzichte van de vorige kleur die men zich herinneren kan. Deze traploze verandering van kleur geeft een bijzonder rustieke ambiance.

960x colorwave sfeer

De lichtaansturing

De WaterVision WV15 ColorWave onderwaterschijnwerpers worden aangestuurd door middel van een DMX controller die kan worden bediend d.m.v. een bedieningspaneel; de WaterVision ColorComposer. De moderne ColorComposers zijn beschikbaar in drie varianten die door WaterVision kant-en-klaar en volledig naar uw wensen voorgeprogrammeerd geleverd worden.

Kleurenwisselingsprogramma’s

WaterVision levert standaard kleurenwisselingsprogramma’s, waarbij de intensiteit van het lichtbeeld constant is en het zicht op de zwemmers gedurende de wisseling wordt geoptimaliseerd. Dit voorkomt dat toezichthouders snel moe worden. Wilt u liever een andere kleurenwisseling? Ook geen probleem, alles is mogelijk.

ColorComposers

De ColorWave pakketten voor renovatie

Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben wij kant-en-klare pakketten samengesteld voor de vervanging van uw oude lampen. Deze pakketten bevatten alle onderdelen die nodig zijn om de lampen te monteren op de bestaande inbouwpotten. De bijgeleverde montageset is geschikt voor montage op MTS, Wibre, Bega, Lahme, Astral en universele inbouwpotten. De set bestaat uit o.a. beugels, montageplaatjes en afdichtingsrubbers voor de kabeldoorvoer. Zo grijpt u nooit mis en hoeven de werkzaamheden niet onderbroken te worden en dat is wel zo plezierig.

Onderwaterschijnwerpers WV15 ColorWave pakket serie 2020

Liever een vaste kleur? Bekijk hier de kant-en-klare pakketten voor vaste kleuren.
 

Zelf samenstellen? Zo eenvoudig doet u dat:

Bij het bestellen van de WV15 ColorWave lampen dient u de volgende keuzes te maken:

 • Watertype: Chloorwater of zoutwater/zeewater
 • Optiek: Frosted of clear
 • Behuizing: standaard of vlak
 • Kabellengte: 10 meter is standaard. Langer kan in lengtes van 5 meter
 Omschrijving Wattage Artnr
 WV15 ColorWave Gold onderwaterschijnwerper RGBxW      40W  V1505084
 WV15 ColorWave Gold onderwaterschijnwerper RGBxW  60W  V1505085
 WV15 ColorWave Gold onderwaterschijnwerper RGBxW  80W  V1505087

 

 Afmetingen WV15  standaard                                 Afmetingen WV15 vlak

 

  maten WV15 ColorWave

Eenvoudige installatie

De WV15 ColorWave onderwaterschijnwerpers zijn gemakkelijk en snel te installeren en hebben de volgen de eigenschappen:

 • Past op bijna iedere gangbare pot.
 • Kan vlak op de wand gemonteerd worden.
 • Kan met of zonder inbouwpot gemonteerd worden.
 • Kan op de bodem en wand van het zwembad gemonteerd worden.
 • Klemverbinders zijn in alle te verbinden delen aanwezig voor snelle montage
 • Volledig beschermd tegen installatiefouten, zoals kortsluiting, het omwisselen van de plus en min, beschadigen van de kabel, etc..
 • Alle lampen hebben de driver in de behuizing en zijn volledig beschermd tegen foutieve aansluiting vanaf besturing en spanningsomvormers.
 • Geen actieve componenten rond het zwembad. Alle actieve componenten worden in de techniek ruimte(s) geplaatst.
 • Kleuren control door de 0..10V bekabeling en voeding. Plus en min worden parallel met elkaar verbonden. Eventuele verdraaiingen zijn niet fataal en kunnen door ingebouwde controleprogramma’s worden gedetecteerd.
 • De gecombineerde voedings- en stuurkabel is in hoge mate ongevoelig voor elektromagnetische storingen en storingen van buitenaf.
 • De DMX controller heeft ingebouwde controleprogramma’s om de werking van de verlichting te testen. Bijvoorbeeld wanneer alle RGBW LED’s afzonderlijk 10 seconden aangaan, is alles goed geïnstalleerd.
 • Controle programma op ColorComposer

Wandmontage

inbouwpot

opbouwring