"De WV17 & WV19 onderwaterschijnwerpers achter venster"

De ultieme onderwaterlamp achter venster. “Zien is geloven!”.

Waarom zien en dan geloven?

Bij de NanoPower® serie optimaliseert WaterVision het lichtbeeld in het water. Dit in tegenstelling tot de WaterVision Kelvin® serie die, zoals bij verlichting gebruikelijk is, wordt geoptimaliseerd naar de beste lumen/watt verhouding van de lamp. Echter, leidt meer licht tot beter zicht?

Header Kelvin 960x226

Bij NanoPower streeft WaterVision ernaar om het lichtbeeld in het water te optimaliseren naar:

  • Veiligheid: een hoger contrast van zwemmers met de omgeving leidt tot betere zichtbaarheid van de zwemmer, vooral vanuit de ooghoeken.
  • Licht efficiëntie: met minimaal verbruik een goed lichtbeeld in het water creëren.
  • Goede spreiding van het licht: met een minimum aan lampen een goed verlicht bad realiseren.
  • Prettig licht: (a) minimale verblinding in en boven water en een (b) lichtsamenstelling waarbij de mens zich prettig voelt.
  • Totaal lichtbeeld in alle facetten: grofweg 90% van de baden valt in drie categorieën in te delen: RVS baden, tegelbaden met hard geglazuurde tegels en natuurbaden buiten. Voor elke categorie biedt WaterVision geoptimaliseerde schijnwerpers aan.

Lumenwaarden zijn dus niet representatief voor het optimale lichteffect in het water. Daarom zeggen wij: “Zien is geloven”. Wij brengen u ook graag in contact met een van onze vele tevreden “NanoPower” gebruikers, zodat zij u hun ervaringen kunnen delen.

De lichtkleuren

De WV17 & WV19 NanoPower lampen zijn verkrijgbaar in twee natuurlijke kleuren van het water: Mediterranean Blue en Bright White. Deze lichte kleuren zorgen voor verschillende effecten en sfeerbeleving. Bij ieder zwembad, binnen of buiten, past meestal (onzichtbaar) een optimale kleur en beleving. Onderstaand vindt u een advies over waar welke kleur het beste tot zijn recht komt:

Zwembadoverzicht1

Waar wordt NanoPower gebruikt?

NanoPower komt het beste tot zijn recht als het licht over grotere afstanden (>7m) door het water moet lopen. Over het algemeen in baden groter dan 100m2. Bij NanoPower wordt in de regel de tegenoverliggende zwembadwand aangelicht. Kenmerkend is dat wanneer de twee lampen tegenover elkaar schijnen het midden van het bad het meest intens verlicht wordt. Zo kan er bijvoorbeeld met slechts 6 lampen van 80 Watt een bad van 25 meter bij 21 meter volledig verlicht worden (zie illustratie hieronder).

Duurzaam en robuust

De WV17 & WV19 achter venster onderwaterschijnwerpers zijn een Nederlands kwaliteitsproduct. De WV17 vervangt doorgaans de 150W en 250W metaaldamplamp en de WV19 vervangt doorgaans de 400W metaaldamplamp. Door de forse besparing op de energiekosten zijn de lampen binnen een zeer korte termijn terugverdiend. 

 zwembad met NanoPower

Artikellijst WV17 - Serie 2020

Onderwaterschijnwerpers achter venster WV17

Artikellijst WV19 - Serie 2020

Onderwaterschijnwerpers achter venster WV19

Eenvoudige installatie

De WV17 & WV19 onderwaterschijnwerpers achter glas zijn gemakkelijk en snel te installeren. Wel is het volgende van belang:

  • Plaats de lamp altijd met het logo aan de onderzijde.
  • Gebruik de bijgeleverde strips om de lamp in het midden van het glasvenster te plaatsen via de maattabel onder aan de pagina. Deze maten gelden voor de WV19. De WV17 heeft doorgaans geen strip nodig.
  • Plaats het armatuur altijd zo ver mogelijk tegen het glazen venster. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie rondom het armatuur en zorgt voor een juiste lichtspreiding.

 

NL afmetingen1

Specificatie WV17 & WV19
 
Bedrijfsspanning WV17: 24Vdc
WV19: 24Vdc of 230Vdc
 wv1719 Onderwaterverlichting achter venster
Vermogen WV17: 80W, 120W
WV19: 160W, 240W
Lichtrendement NanoPower® principe
Lichtkleuren Bright White, Mediterranean Blue en RGBxW
Materiaal Aluminium behuizing
met slijt- en slagvast policarbonaat veiligheidsglas
Koeling geforceerde luchtkoeling
Afmetingen lamp WV17: 170 x 170 x 120 mm
WV19: 170 x 170 x 255 mm
Optiek Multimirror® wide angle clear
Multimirror® frosted
Dimbaar op aanvraag
Land van herkomst Nederland